Banyo Kapılarını Doğru Planlayın
Avrupa'daki evlerde bir banyonun ortalama taban alanı 4 ile 7 metrekare arasındadır. Misafir tuvaletlerinde ise bu alan çok daha küçüktür. Bu kadar az alanda, kazanılan her bir santimetre gerçek bir artıdır. Bu nedenle planlama yaparken kapıyı da göz önünde bulundurmalısınız.
Kayda değer alan kazanımı
Çoğu durumda, banyo kapısının ideal şekilde yerleştirilmesi ve hizalanması ile alan açısından en büyük artı elde edilebilir. Banyo kapısı 90 santimetre genişliğinde olmalı ve eşiksiz olmalıdır. Böylece, gerekli olduğunda tekerlekli sandalye ile erişime de uygun olacaktır. Kapı içe doğru açılıyorsa açılıp kapandığında neredeyse 1 metrekare yer kaplıyor demektir. Planlama esnasında kapıyı dışa açılacak şekilde konumlandırabilirseniz bu alan boş kalır. Bu uygulanamayacaksa sürgülü kapı doğru çözüm olabilir.
Güvenlik konusu
Dışa doğru açılan bir banyo kapısının avantajları, alan kazanımının da ötesine geçer. Her şeyden önce, güvenlik yönü var: Banyoda kayıp kötü bir şekilde düşerseniz artık hareket edemeyebilir veya bilincinizi de kaybedebilirsiniz. Önünde hareketsizce uzanıldığında, içeri doğru açılan bir kapı üçüncü bir kişi tarafından kolayca hareket ettirilemez. Ancak kapı dışa doğru açılırsa düşen kişinin yardımına hızla biri koşabilir. Bu türde tek bir koşul gereklidir: Kapı, acil bir durumda dışarıdan da açılabilen bir kilit ile donatılmış olmalıdır.
Konfordaki artı
Dışa doğru açılan bir kapının bir diğer avantajı da temizliğinin daha kolay olmasıdır. Banyoyu temizlerken kapı artık engel olmaz. Tüm duvarlara ve özellikle zemine serbestçe erişilebilir. Kapının kalitesi hakkında biraz daha ekleme yapalım: Banyo, son derece özel bir yer. Banyodan dışarıya ne kadar az ses giderse içeride kendinizi o kadar rahat hissedersiniz. Bu nedenle, buraya yüksek kaliteli bir kapı monte etmeye değer.