Banyo planlamasıGeberıt ile daha da iyi banyo planlaması

İyi banyo planlaması önemlidir

İnsanların çok fazla zaman harcadığı bir dinlenme yeri olarak banyo

Ortalama bir insan ömrü boyunca banyoda yaklaşık 850 gün geçirir, bu da hayatımızın 2 yılı aşkın bir kısmına eşittir. Yaklaşık 30.000 kez duş alıyoruz ve tuvalette 300 günden fazla zaman geçiriyoruz. Bunlar gibi rakamlarda bakıldığında banyonun düşündüğümüzden çok daha önemli olduğu açıkça görülüyor.

Bir banyonun bireysel ihtiyaçları karşılaması ve rahatlamak için keyifli bir yer haline gelmesini sağlamak için kullanıcıların kişisel gereksinimleriyle uyumlu, iyi bir banyo planlaması yapmak çok önemlidir.

Bu noktada Geberit, müşterilerinin beklentileri doğrultusunda mükemmel banyoyu planlama ve projelerini hayata geçirme konusunda profesyonelleri destekler. Başarılı bir proje, son müşteriyle mutabık bir şekilde etkili tuvalet planlaması yapmaya bağlıdır.

OrtaklıkBanyoları birlikte planlama

Sıhhi tesisat profesyonelleri için güvenilir bir ortak olarak Geberit

Geberit ile her zaman kapsamlı bilgi birikimine sahip deneyimli bir ortağa güvenebilirsiniz.

Ürün çözümleri, müşteri eğitimi, uzman seminerleri ve forumları ve hatta doğrudan yerel irtibat kişisi biçimindeki geniş kapsamlı desteğimizden yararlanabilirsiniz.

Banyolar için optimum planlanmaBanyo organizasyonu ipuçları

  • İyi düşünülmüş banyo planlaması, odaya girdiğiniz andan itibaren başlar. Görüş hattına çok dikkat edin.
  • Banyo dolabı genellikle şu şekilde banyonun merkezinde konumlandırılır. Kolayca erişilebilir olmalı ve giriş alanına yakın bir yerde bulunmalıdır.
  • Öte yanda, mahremiyet hissi yaratmak içinWC girişte hemen görünmemelidir. Bu banyo elemanı ideal olarak (yarım yükseklikte) bir duvar önünün arkasına veya bir niş içine yerleştirilir.
  • Duşlar müşteriler arasında küvetlerden daha popüler olma eğilimindedir. Bunu göz önünde bulundurarak planlama aşamasında bunun için daha fazla alan ayırmalısınız.
  • Küvetten bakıldığında genel olarak rahatlatıcı bir deneyime katkıda bulunan bir görünüm olmalıdır. Bu bakımdan müşterilerinizin tuvalet veya radyatör yerine bir pencereye bakması tercih edilir.
  • Kapının yanında lavabo bulunması, sadece ellerinizi yıkamak veya saçınızı hızlıca kontrol etmek istediğinizde kullanışlı olacaktır.
  • Dikkate alınması gereken bir diğer faktör ise giriş alanında makyaj aynası bulunan odaların daha büyük ve açık görünmesidir.
Tuvalet veya gizli tuvalet alanı planlarken görüş hattını dikkate alın
Küçük banyolarda hareket ve dolaşım alanları özellikle önemlidir

Banyoda oda düzeniHareket ve dolaşım alanlarına dikkat edin

Maksimum konforu sağlamak için iyi bir banyo tasarımında belirli minimum mesafeleri ve boyutları gözlemlemek önemlidir. Banyo dolabı veya tuvalet gibi banyo elemanlarının rahatça kullanılabilmesini sağlamanın tek yolu budur. Banyoda sıhhi tesisat alanının yanı sıra yeterli hareket ve dolaşım alanları bulunması da her zaman dikkate alınmalıdır.

Hareket alanı: Her banyo elemanının önünde minimum engelsiz bir zemin alanı planlanmalıdır. Hareket alanları ancak banyo elemanlarının aynı anda kullanılması beklenmiyorsa kesişebilir. Önerilen minimum boyutlar için yerel olarak geçerli standartlara da uyulmalıdır.

Dolaşım alanı: Banyo elemanları aynı anda kullanıldığında sınırsız erişime olanak sağlamak için hareket alanına ek olarak bir dolaşım alanı da planlanmalıdır.

Renova Compact: Misafir banyolarında hareket ve dolaşım alanları da önemlidir
Banyo planlarken hareket ve dolaşım alanları dikkate alınmalıdır

Profesyoneller için dijital planlama araçları

Geberit, profesyoneller için Geberit ProPlanner gibi çok çeşitli dijital planlama araçları sunar

Sıhhi tesisat mühendisleri, tesisatçılar ve mimarlar için de birçok yararlı planlama aracı mevcuttur:

Montaj sistemleriBanyo tasarımının temel ilkeleri

Duofix'li montaj sistemi

Montaj sistemleri artık evrensel olarak kabul edilmiş bir standarttır ve banyo ve tuvalet tasarımı ve donanımının temelini oluşturmaktadır. Besleme ve tahliye boruları ile desteklenen bir çerçeve yapısından ve ilgili montaj elemanlarından oluşurlar. Montaj sistemleri üç alana ayrılabilir:

1. Duvar önü montaj: Bu montaj sisteminde bir bölme duvarının önüne montaj yapılır. Montaj elemanları duvar önüne entegre edilir ve besleme ve tahliye boruları döşenir. Duvar önleri sağlam veya hafif bir yapıda inşa edilebilir. Yükseklik açısından kısmi yükseklik, oda yüksekliği veya ikisinin birleşimi olabilirler. Zemini kaplayan borulara yönelik kanallar aynı zamanda duvar önü olarak da entegre edilebilir.
Uygun sistemler şunları içerir: Geberit Duofix ve Geberit GIS

2. Duvar içi montaj: Bu, odayı tesisat elemanları ve boru hatlarıyla birlikte montaj düzeyinin ayıran bölme duvarının içinde bulunduğu yerdir. Duvar içi montajlar, alan gereksinimlerinden dolayı ağırlıklı olarak hafif yapı yöntemleri kullanılarak inşa edilmektedir.
Uygun montaj sistemleri şunları içerir: Geberit Duofix ve Geberit GIS

3. Bağımsız montaj duvarları: Bunlar ağırlıklı olarak geniş banyoların iç tasarımında kullanılır. Uygun sistemler ile sadece alçıpan yapılarda kullanılabilirler, örneğin: Geberit GIS. Ya odada bağımsız olarak bir ada halinde dururlar ya da bir taraftan duvara bağlanırlar. Bağımsız ada şeklinde durması halinde, besleme ve tahliye boruları zeminden veya alttaki alta yönlendirilir.

Daha fazlasını öğrenmeniz mi gerekiyor?

Bizimle iletişime geçmeniz için sabırsızlanıyoruz.

Banyolar hakkında sık sorulan sorular

Benzer konuları okuyun